Office with a view

About Project

The new London offices of the National Youth Theatre have three terraces. Privacy and screening from the sun were the important factors from the inside: outside, privacy and seating areas were requested by the client.

All features had to be pre-approved by the landlords of the development.

Bespoke steel planters, finished to match the existing steel colours, were filled with a hedge of Buxus elegantissima. This, on a terrace only 30cm wide, provides a natural screen from the buildings opposite.

On the terrace designated for socialising, oak planters were commissioned from English Garden Joinery to hold humans (in sitting mode) as well as bee-friendly plants. Simple Betula pendula give height to the area and also add to the biodiversity of a built-up area.

Style
Modern
Location
Bermondsey, London, UK
Size
35 sq m
Aspect & Soil
North, Imported Soil
Landscaping
95% hard
Features
Bespoke steel and oak planters, aged oak decking
Date
May 10, 2013
Category
Commercial, Roof
Client